Psychomotorische therapie
Beweeg je toekomst

 

Binnen PMT maakt de therapeut gebruik van bewegingsvormen en lichaamsgerichte technieken. De PMT’er vertaalt (bewegings-)gedrag in verschillende beweeg-en spelvormen naar situaties uit het dagelijks leven.
Door te doen ervaar je lichaamssignalen, emoties en herken je eigen gedachte en gedragspatronen. Bij PMT wordt dus gedrag zichtbaar, gevoel en emoties merkbaar en gedachten bespreekbaar.
Wanneer deze patronen niet helpend voor je zijn gaan we aan de slag om deze bij te stellen.

 

Wanneer

Bij een Psychomotorisch therapeut kun je terecht wanneer:

  • Kinderen en jongeren die last hebben van een negatief zelfbeeld, weinig zelfvertrouwen, moeite hebben om voor zichzelf op te komen, weinig weerbaar zijn
  • Kinderen en jongeren die weinig sociaalvaardig zijn
  • Kinderen en jongeren die last hebben van impulsdoorbraak (geen of weinig beheersing van natuurlijke impulsen).
  • Vergroten van lichaamsbewustzijn
  • Kinderen en jongen met stressklachten (onderliggende oorzaken kunnen onder andere zijn; bang om te falen, hoge prestatie drang op school/sport, ervaren van druk door omgeving, verschillende angsten, faalangst, slaapproblemen).

 

Werkwijze

Aanmelden kan via het aanmeldingsformulier op deze website, telefonisch of per e-mail.
Psychomotorische therapie is direct toegankelijk, er is dus geen verwijzing nodig van een huisarts of specialist. Wanneer u contact opneemt kunnen we een intake plannen en bespreken we de duur, frequentie en doelen van de behandeling. U ontvangt vervolgens binnen 2 weken per mail een behandelovereenkomst waarin alles staat beschreven.

 

Kosten en vergoeding

Er zijn verschillende ziektekostenverzekeraars die de kosten van Psychomotorische therapie geheel of gedeeltelijk vergoeden. Dit hangt af van de zorgverzekeraar en het aanvullend pakket. Neem hiervoor contact op met uw verzekeraar.
Overzicht vergoedingen PMT:  https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/vaktherapie
Mocht de verwijzing/behandeling via de Gemeente, huisarts of via een andere derde partij lopen dan worden hier met alle betrokkenen afspraken over gemaakt.
Voor meer informatie verwijs ik u door naar mijn site http://www.silkespraktijk.nl

 

Silkes praktijk

adres
Gezondheidscentrum Terra
Kieftsbeeklaan 1, 7607 TA Almelo
telefoon
06 - 39 03 08 84
e-mail
info@silkespraktijk.nl
website
www.silkespraktijk.nl
therapeuten
Silke Heerts